Foto: EPA/Scanpix/LETA

Vidusāzijas valstī Turkmenistānā 12. augustā sākās Kaspijas ekonomiskais forums, kura laikā pirmo reizi pēdējo nedēļu laikā publiski parādījās valsts līderis Gurbanguli Berdimuhamedovs, par kura iespējamo nāvi vai veselības problēmām vismaz mēnesi baumoja internetā.

Pirms tam prezidents publiski bija parādījies tikai 5. jūlijā. Izplatoties baumām par līdera iespējamo nāvi vai veselības likstām, augusta sākumā valsts televīzija vakara pārraidē aptuveni pusstundu rādīja, kā 62 gadus vecais prezidents aktīvi pavada vasaru.

Punktu baumām par līdera iespējamo nāvi pielika pirmdien sācies Kaspijas ekonomiskais forums. Tajā piedalās Krievija, Azerbaidžāna, Kazahstāna un Irāna. Foruma ietvaros Maskava un Teherāna apspriež sadarbību ASV sankciju kontekstā, taču līdz šim pats skaļākais foruma darījums ir Berdimuhamedova pirkums, raksta portāls "Currenttime".

Turkmēņu vadonis nolēmis nopirkt visu Krievijas limuzīnu projekta "Aurus" modeļu klāstu.

"Aurus", kura izstrādē septiņu gadu laikā tērēti 200 miljoni dolāru, pirmo reizi tika izmantots Krievijas prezidenta Vladimira Putina inaugurācijā atkārtoti stājoties prezidenta amatā 2018. gadā.

Šobrīd "Aurus" piedāvājumā ir reprezentatīvais sedans "Senat S600", limuzīns "Senat L700", mikroautobuss "Arsenal" un parādes kabriolets, kas izstrādāts uz "Senat" sedana bāzes. Jau tuvākajā laikā gaidāma arī "Komendant" apvidus automobiļa prezentācija.

Visi "Aurus" automobiļi ir aprīkoti ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 4,4 litru V8 benzīna turbopūtes dzinēju, elektromotoru un deviņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Šobrīd "Aurus" spēkrati tiek montēti Centrālajā zinātniskās pētniecības automobiļu un dzinēju institūtā (NAMI). Gadā plānots izgatavot tikai 150 šīs markas eksemplāru. No 2020. gada ar "Aurus" montāžu nodarbosies "Ford Sollers" rūpnīca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!