Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Turkmenistānas autoritārais līderis Gurbanguli Berdimuhamedovs sestdien, 8. februārī, iecēlis savu dēlu Serdaru jaunizveidota rūpniecības un celtniecības ministra amatā, vēsta valsts mediji.

Valsts laikraksts "Neitrālā Turkmenistāna" publicējis prezidenta dekrētu, ka prezidents Berdimuhamedovs iecēlis 38 gadus veco Serdaru Berdimuhamedovu vadīt jaunu ministriju, kas "izveidota uz Rūpniecības un komunikāciju ministrijas pamatiem".

Rūpniecības un celtniecības ministrija pārraudzīs valsts visienesīgākos būvprojektus, valsts aģentūras, kas atbildīgas par visa veida satiksmi, kā arī komunikācijas.

Serdars Berdimuhamedovs bieži tiek minēts kā tēva varas potenciālais mantinieks.

Šonedēļ Turkmenistāna paziņoja, ka jaunas pilsētas būvniecībai tērēs 1,5 miljardus dolāru (1,33 miljardus eiro), un celtniecību uzraudzīs Serdars.

Prezidents licis valdībai asignēt līdzekļus pilsētas infrastruktūrai nepieciešamo iekārtu importam.

Jaunā pilsēta atradīsies Ahala apgabalā, kur gubernatora amatu ieņem prezidenta dēls.

Projekts ir "bezprecedenta", un tā būs "pilsēta gadsimtiem", sacīja Turkmenistānas rūpnieku un uzņēmēju apvienības vadītājs Aleksandrs Dadajevs.

Ar enerģijas resursiem bagātā valsts darbu pie projekta sāka 2019. gada aprīlī.

Pēc naftas cenu krituma 2014. gadā, kā arī gāzes eksporta attiecību izbeigšanu ar Krieviju 2016. gadā Turkmenistānas valdība samazināja subsīdijas, ar kurām tika nodrošināts, ka ūdens, gāze un elektrība ir bezmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!