Foto: Kadrs no video

Turkmenistānas autoritārais prezidents Gurbanguli Berdimuhamedovs radījis jaunu dziesmu – veltījumu savam zirgam Rovačam turkmēņu līderis nodziedājos kopā ar savu mazdēlu, kurš esot mūzikas autors, vēsta portāls "Currenttime".

Dziesmas vārdi vēsta: "Tu mums paredzi veiksmi, Tu esi mūsu liktenis, Rovač! Kur ir uzdevums, tur ir arī risinājums, Rovač." Dziesmas publiskošana saskaņota ar turkmēņu rikšotājam veltītiem svētkiem.

Šī nebūt nav pirmā Berdumuhamedova izpildītā dziesma. Pērn kopā ar mazdēlu viņš izpildīja dziesmu par sporta nozīmi, līderis ar dziesmu ir sveicis sievietes 8. martā.

Turkmenistānas diktatūras personības kults jau ir labi zināms. Berdimuhamedovs sev par godu ir atklājis apzeltītu pieminekli, ir sarakstījis vismaz 37 grāmatas un izkārtojis sev iespēju valdīt līdz mūža galam.

Prezidents esot gan medicīnas un ekonomikas doktors, gan akadēmiķis un ģenerālis. Turkmenistānas medijos viņš zināms arī kā labs autosportists, dziedātājs, dīdžejs un zirgu speciālists.

Tāpat līderis pieprotot "vīru lietas" un ir pamācījis drošībniekus nažu mešanā un demonstrējis, kā pareizi jārīkojas ar ieročiem.

Pēc izglītības zobārsts un bijušas premjera vietnieks Berdimuhamedovs par valsts galvu kļuva pēc Turkmenistānas pirmā prezidenta Saparmurata Nijazova (saukts arī par visu turkmēņu tēvu Turkmenbaši) nāves 2006. gada decembrī. Tieši Berdimuhamedovs vadīja Nijazova bēru komisiju, ko novērotāji atzīst par svarīgu signālu.

Berdimuhamedovs ir 61 gadu vecs. Turkmenistāna tiek dēvēta par vienu no slēgtākajām un nebrīvākajām valstīm pasaulē, ko mēdz salīdzināt ar Ziemeļkoreju. Preses brīvības indeksā Turkmenistāna ir 178. vieta no 180.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!