Turcijas kara aviācija ceturtdienas vakarā bombardēja kurdu nemierniekus Irākas ziemeļos, ziņo militārie pārstāvji.
Armija aktivizējusi operācijas pret separātisko Kurdistānas Strādnieku partiju (PKK) Turcijas dienvidaustrumos un pāri robežai Irākas ziemeļos pēc vairākiem nāvējošiem separātistu uzbrukumiem turku karavīriem.

"Pagājušajā naktī tika atklāta liela teroristu grupa, kas mēģināja ielavīties Turcijā pāri robežai Irākas ziemeļos. Lielākā daļa no viņiem tika likvidēta ar aviācijas palīdzību," teikts Turcijas Ģenerālštāba paziņojumā. Sīkākas detaļas par notikušo nav pieejamas.

Turcijas parlaments trešdien apmierināja valdības prasību vēl par gadu pagarināt mandātu, kas ļauj veikt militāras operācijas pret PKK nemierniekiem Irākas ziemeļos, no kurienes viņi ierodas Turcijā, lai uzbruktu karavīriem.

Uz Turcijas varas iestādēm tiek izdarīts pastiprināts spiediens pēc vairākiem nāvējošiem uzbrukumiem Turcijas drošības spēkiem un policijai, kuros pēdējās dienās gājuši bojā vairāk nekā 20 cilvēki.

Turcija vaino PKK, kuru ASV un Eiropas Savienība uzskata par teroristu organizāciju, vairāk nekā 40 000 cilvēku bojāejā, kopš tā 1984.gadā sāka bruņoto kampaņu par etnisko kurdu valsts nodibināšanu Turcijas dienvidaustrumos.

NATO dalībvalsts Turcija gandrīz ik dienu raida gaisa triecienus PKK bāzēm Irākas ziemeļos kopš pagājušās nedēļas incidenta, kurā gāja bojā 17 karavīri. Vašingtona nodrošina izlūkošanas datus gaisa triecieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!