Foto: AFP/Scanpix

Saglabāt Rietumu vienotību pret Krieviju, ASV prezidenta amatā esot Donaldam Trampam, būs grūtāk, nekā tas bija līdzšinējā Baltā nama saimnieka Baraka Obamas laikā, ceturtdien atzinis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

"Saglabāt Eiropas vienotību pret Krieviju tās konfliktā ar Ukrainu, bet plašāk arī globālos jautājumos bija iespējams, pateicoties lielajam prezidenta Obamas atbalstam," intervijā Polijas televīzijas kanālam TVN24 norādīja Tusks.

"Domāju, ka šodien pēc vēlēšanām un Donalda Trampa uzvaras būs grūtāk veidot šādu skaidru un viesiem Rietumiem kopīgu politiku pret Krieviju. Taču nedrīkst padoties," piebilda bijušais Polijas premjerministrs.

Viņš norādīja, ka daudzi Trampa izteikumi atspoguļo no viņa priekštečiem atšķirīgu attieksmi pret Eiropu, NATO un Krieviju.

Tusks pastāstīja, ka savā pirmajā sarunā ar Trampu centies galveno uzmanību pievērst situācijai Ukrainā, taču jaunievēlēto ASV prezidentu vairāk interesējusi Lielbritānijas paredzamā izstāšanās no Eiropas Savienības (ES).

"Es teiktu, ka saruna kopumā bija visai vispārēja rakstura," atzina Eiropadomes prezidents. "Tā bija ilgāka nekā sagaidīju, taču Tramps uzmanību vairāk pievērsa "Breksitam", nevis citiem jautājumiem."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!