Krievijas telekanāls TV6 1.jūnijā atsāks raidīšanu ar mākslas filmas "Vecais Hotabičs" demonstrēšanu, piektdien aģentūrai "Interfax" pavēstīja kanāla galvenais redaktors Jevgeņijs Kiseļovs, pēc tam kad tika parakstīts sadarbības līgums starp slēgto akciju sabiedrību "Šestoj kanal" un nekomerciālo partnerfirmu "Media-Socium".
Līgumu Krievijas tirdzniecības un rūpniecības palātā parakstīja "Šestoj kanal" ģenerāldirektors Aleksandrs Levins un "Media-Socium" ģenerāldirektors Oļegs Kiseļovs.

Kiseļovs sacīja, ka TV6 kanālā ir plānots saglabāt visus agrākos raidījumus un ieviest vairākus jaunus.

Komentējot līguma parakstīšanu, viens no "Media-Socium" dibinātājiem Krievijas tirdzniecības un rūpniecības palātas vadītājs Jevgeņijs Primakovs žurnālistiem paziņoja, ka "šodien mēs piedalāmies svētkos". Pēc viņa vārdiem, fakts, ka sestajā kanālā atjaunosies raidīšana, liecina par "taisnīguma uzvaru".

Primakovs sacīja, ka telekanāls "neizjutīs spiedienu ne no valsts, ne no oligarhu puses un tas darbosies mierīgā ritmā".

Par TV6 raidījumu pamatu kļūs ziņu izlaidumi, kas tiks raidīti reizi divās stundās, pavēstīja kanāla programmu direkcijas vadītājs Oļegs Točiļins.

Pēc viņa vārdiem, TV6 ir atteicies no ziņu raidīšanas reizi trijās stundās, "tāpēc ka šajā gadījumā mums vakaros būtu jākonkurē ar kādu vienu kanālu, bet mēs nolēmām mest izaicinājumu visiem uzreiz - kanālam NTV pulksten 19, ORT - pulksten 21 un RTR - pulksten 23".

Savukārt populārais raidījums "Itogi", ko vada Jevgeņijs Kiseļovs, kļūs divas reizes garāks un daudzveidīgāks. Tajā parādīsies arī jaunas rubrikas, kas ne vienmēr būs politiskas, tāpat raidījumā piedalīsies aktieri un leļļu personāži.

"Media-Socium", kuru nodibināja Primakovs un Krievijas Rūpnieku un uzņēmēju savienības prezidents Arkādijs Voļskis, uzvarēja konkursā par iespēju raidīt frekvencē, kurā iepriekš raidīja TV6. Konkurss notika 27.martā, tomēr vairāku iemeslu dēļ licences izsniegšana ieilga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!