Foto: AFP/Scanpix

Sociālajā tīklā "Twitter" šonedēļ parādījušies aicinājumi ziedot naudu kāda kaujās Ukrainā smagi ievainota vietējā latvieša, kurš cīnījies Ukrainas spēku pusē, Gunta Dišlera ārstēšanai.

Kā liecina lietotāja Igora Krasnova "Twitter" ieraksti, Guntis Dišlers ievainots kaujā par Doņeckas lidostu. 8. oktobrī viņš operēts un pārvests uz Kijevu. Par Gunti "lūdzas visa Ukraina", raksta Krasnovs. 



Tomēr Dišleram esot nepieciešama tālāka ārstēšana Vācijā, kas maskā 20 000 eiro, bet valsts palīdzība nav saņemta. Pateicoties ziedotājiem, nepieciešamā summa savākta jau līdz ceturtdienai, un piektdien Dišlers tikšot nosūtīts uz Vāciju.




Sociālajā tīklā Dišlers tiek raksturots kā lielisks karotājs, kurš personīgi esot iznīcinājis vairāk nekā 200 pretinieku karotājus.


"Twitter" lietotājs Krasnovs drošības apsvērumu dēļ atteicās portālam "Delfi" sniegt plašāku informāciju par Gunti Dišleru, viņa dienesta vietu un ievainojumu, norādot, ka, "ja nevajadzētu palīdzību, jūs par viņu nekad neuzzinātu".

Tikmēr cits avots, kas vēlējās palikt anonīms, atklāja, ka Guntis Dišlers ir vietējais latvietis, kurš uz Ukrainu pārcēlies pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados. Avots arī izteica pateicību Latvijai par atbalstu un solidaritāti ar Ukrainu.

"Varat lepotis ar savu tautieti. Nododiet milzīgu paldies no mums Ukraiņiem visiem latviešiem. Īsti cilvēki," pastāstīja avots.

Kādā sociālajā tīklā ir atrodams lietotājs Guntis Dišlers, kurš par savu dzīvesvietu norādījis Kijevu, bet no 1980. līdz 1985. gadam studējis Rīgas Tehniskajā universitātē, pārliecinājās "Delfi". Nav zināms, vai šī persona ir tas pats cilvēks, kurš ievainots Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!