Krievijas Valsts domes frakcijas "Tēvzeme - Visa Krievija", "Labējo spēku savienība" un "Jabloko" nav piedalījušās Valsts domes padomes sēdē, kas sākās no rīta.
Šo apvienību līderi Jevgeņijs Primakovs, Sergejs Kirijenko, Grigorijs Javļinskis un Oļegs Morozovs jau agrāk paziņoja par savu lēmumu atteikties no līdzdalības padomes darbā. Tādējādi turpinās boikots, kas tika sākts jau pagājušo otrdien Valsts domes sēdē, jo, pēc šo deputātu domām, spīkera ievēlēšanas procedūra esot bijusi nedemokrātiska.

Domes padomes darbā piedalās Krievijas komunistiskās partijas frakcijas līderis Genādijs Zjuganovs, "Vienotības" līderis Boriss Grizlovs, Liberāldemokrātu partijas vadītājs Vladimirs Žirinovskis, kā arī deputātu grupu vadītāji Genādijs Raikovs ("Tautas deputāts") un Nokolajs Haritonovs ("Agrāri rūpnieciskā grupa").

"Tēvzeme - Visa Krievija", "Labējo spēku savienības", "Jabloko" un "Krievijas reģionu" frakciju deputāti otrdien protestējot atstāja sēžu zāli, vainojot Krievijas Komunistisko partiju un "Vienotību" "sazvērestībā", kuras mērķis bijis Valsts domes priekšsēdētāja amatā "iedabūt" Komunistiskās partijas pārstāvi Genadiju Seļezņovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!