Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas radikāli kreisais politiķis Sergejs Udaļcovs no Kreisās frontes ceturtdien pieteica badastreiku pēc tam, kad tiesa viņam piesprieda desmit diennakšu administratīvo arestu par nepakļaušanos policijai sestdien Maskavā notikušā protesta akcijā pret premjerministra Vladimira Putina ievēlēšanu prezidenta amatā.

Protestējot pret Maskavas Presņas tiesas miertiesneses Diānas Azarovas lēmumu, Udaļcovs sāka badastreiku.

Savukārt pazīstamajam Krievijas blogerim un opozīcijas aktīvistam Aleksejam Navaļnijam tiesa piesprieda 1000 rubļu (18 latu) naudassodu par atteikšanos pamest mītiņa vietu pēc 5.martā notikušās pret Putinu vērstās protesta akcijas.

Par atteikšanos 5.martā pamest Puškina laukumu arī Udaļcovam būs jāstājas tiesas priekšā.

Navaļnijs pēc tiesneses Olgas Borovkovas piespriestā soda paziņoja, ka turpinās piedalīties pret jaunievēlēto prezidentu Putinu vērstās protesta akcijās.

"Patīk tas tiesnesei Borovkovai vai nē, ir simtiem tūkstoši, miljoni cilvēku Maskavā, kas nav apmierināti, ka viņu balsis tika nozagtas. Viņi turpinās iziet ielās un protestēt," solīja blogeris.

Udaļcovu  un vēl vairākus opozicionārus aizturēja 10.martā pēc mītiņa Maskavas Jaunā Arbata ielā.

Viņš tiesā noliedza savu vainu un teica, ka vien vēlējies doties uz Puškina laukumu, lai satiktos ar saviem atbalstītājiem, viņam sekojuši pārdesmit cilvēku, bet drīz policija sākusi viņus izklīdināt.

Udaļcovu  jau pēc decembrī notikušas protesta akcijas sodīja ar desmit dienu arestu par pretošanos policijas darbiniekiem.

10.martā Maskavas Jaunā Arbata ielā notika opozīcijas mītiņš. Udaļcovs paziņoja, ka Jaunā Arbata ielā pulcējušies vismaz 30 tūkstoši cilvēku, bet policija vēstīja, ka sanākuši astoņi tūkstoši cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!