Ukrainas Drošības Dienests (UDD) publiskojis video, kurā esot redzami kauju laikā pie Ilovajskas vasarā sagūstīti Krievijas armijas karavīri, vēsta laikraksts "Ukrainskaja pravda".

UDD pārstāvis Vasīlijs Vovks norāda, ka tie ir Krievijas obligātā dienesta karavīri, kurus pagājušā gada augustā, būdami ielenkumā pie Ilovajskas, gūstā saņēmuši Ukrainas brīvprātīgo bataljona “Donbass” karavīri.

“Donbass” vīri cerējuši gūstekņus iemainīt pret izkļūšanu no ielenkuma. Tomēr apmaiņas laikā karavīri kļuvuši par ķīlniekiem. Nesen šie “Donbass” vīri atbrīvoti un nodevuši UDD uzfilmēto materiālu.

Video redzami četri jauni gūstekņi, kuri atzīst, ka dienē Krievijas armijā – Rietumu kara apgabala 6. atsevišķajā tanku brigādē un 31. desanta uzbrukumu brigādē.

Vēstīts, ka pagājušā gada vasarā Ukrainas spēki nonāca pretinieka ielenkumā pie Ilovajskas. Kijeva ziņoja, ka tūkstošiem Ukrainas karavīru ielenkuši Krievijas karavīri un tehnika, kas augustā šķērsojusi Ukrainas robežu.

Aizsardzības ministrija par visu spēku izvešanu no ielenkuma paziņoja 15. septembrī. Oktobrī kļuva zināms, ka šajās kaujās gāja bojā vismaz 200 Ukrainas karavīru.

Vēstīts, ka Ukrainas spēki ar Maskavas atbalstītajiem kaujiniekiem Austrumukrainā cīnās kopš 2014. gada pavasara. Kijeva un Rietumi norāda, ka Ukrainā atrodas Krievijas armijas karavīri un tehnika, tikmēr Kremlis savu saistību ar konfliktu noliedz, norādot, ka visi no Krievijas iebraukušie kaujinieki ir brīvprātīgie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!