Ugandas policija ceturtdien izrakusi 48 līķus no jaunatklāta masu kapa. Kopskaitā pašreiz ir atrastas apmēram 850 pastardienas kulta dalībnieku mirstīgās atliekas. Domājams, sektas vadītāji savus sekotājus ir noslepkavojuši.
Pārsvarā sieviešu un jaunu meiteņu, tai skaitā arī vienas grūtnieces, mirstīgās atliekas atrada apraktas nelielā pagalmā aiz mājas, kura piederējusi kultam.

"Tur vēl joprojām daudzi atrodas," policijas preses sekretārs Asumans Mugenji informēja žurnālistus Ugandas pilsētā Rušodžvā.

Policija uzskata, ka Dieva desmit baušļu atjaunošanas kustības līderi ir sistemātiski nogalinājuši savus sekotājus vairākus mēnešus pēc tam, kad nepiepildījās viņu jaunās tūkstošgades sākumā gaidāmā pasaules gala pravietojums.

17.martā tika atrasti apmēram 500 līķu izdedzinātās baznīcas paliekās Kanungu pilsētā Ugandas dienvidrietumos. Ugunsgrēks tika uzskatīts par masu pašnāvību, taču pēc vairākiem citiem atklājumiem policija tagad šo lietu izmeklē kā masu slepkavību.

153 līķus atrada pagājušā nedēļas nogalē. Tie bija aprakti zem kulta mājas Buhungas ciemā, un šonedēļ atrada vēl 155 līķus kulta līdera Dominika Kataribabo mājā un dārzā.

Rugazi atrastajiem līķiem konstatēja sitienu un žņaugšanas pēdas. Redzams, ka pēdējos mēnešos vai nedēļās daudzi no viņiem tikuši spārdīti līdz nāvei. Tiesas ekspertīzes dati liecina, ka izmantota arī inde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!