Foto: DELFI
Pēc svētdienas traģiskā ugunsgrēka bērnu namā Hāpsalu pilsētā, kur gāja bojā 10 iestādes iemītnieki, izplatījās baumas, ka upuru skaits bijis tik liels, jo audzēkņi bijuši piesieti pie gultām un tas kavējis glābēju darbu. Ugunsdzēsēji šo informāciju noliedz, trešdien informē “Delfi.ee”

Laikraksts "Ohtuleht", atsaucoties uz nelaimes gadījuma aculieciniekiem, vēsta, ka informācija par it kā piesietajiem bērniem saņemta no ugunsdzēsējiem, kas šķendējušies, ka nevar ātri iznest cietušos no piedūmotajām telpām.

Rietumigaunijas Glābšanas koordinācijas centra priekšnieks Prīts Laos noliedza šīs ziņas. Pēc viņa teiktā ar viena bērna izņemšanu no gultas radušās problēmas, taču tās nebija saistītas ar kādu saišu izmantošnau. "Griezt neko nevajadzēja," skaidrojis Laos.

Viņš atgādināja, ka ugunsdzēsējiem nācies darboties "nulles redzamības apstākļos" un var uzskatīt, ka ir vēl veicies, jo izglābto ir vairāk nekā upuru.

Kad negadījuma vietā ieradās glābēji, bērnunama koka ēku jau bija apņēmušas liesmas. Kopumā ēkā atradās 37 bērni un deviņi pieaugušie. Bērnunamā dzīvoja bāreņi un bērni, kas palikuši bez vecāku aprūpes, kā arī bērni, kas bērnunamā ievietoti uz vecāku iesnieguma pamata.

Visiem 43 audzēkņiem bija smaga invaliditāte, no viņiem 24 pārvietojušies ratiņkrēslos.

Kā ziņots, ka Hāpsalu pilsētas bērnu namā , saindējoties ar tvana gāzi, gāja bojā trīs meitenes un pieci zēni vecumā no septiņiem līdz 16 gadiem un divi 20 un 21 gadu veci jaunieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!