Foto: AFP/Scanpix

Divas Īrijas iedzīvotājas - Dace Zariņa, kuras ģimene ir no Latvijas, un Sara Gibadlo, kuras izcelsme ir Polija, - gājušas bojā ugunsgrēkā Beļģijas pilsētā Lēvenā, vēsta Īrijas mediji.

Abas jaunietes bijušas Galvejas-Meijo tehnoloģiju institūta studentes, kas Beļģijā nesen bija ieradušās 30 nedēļu praksē "Erasmus" programmas ietvaros.

Beļģijas un Īrijas plašsaziņas līdzekļu vēstis par abu bojā gājušo vecumu atšķiras, taču lielākoties tiek ziņots, ka Zariņa bijusi 22, bet Gibadlo - 19 gadus jauna. Latviete Īrijā dzīvojusi Longfordas pilsētā, bet poliete - Oranmūrā.

No ugunsgrēka studentu kopmītnēs agri piektdienas rītā tika izglābti astoņi jaunieši, tostarp vēl seši studenti no Īrijas. Kāda no izglābtajām jaunietēm laikrakstam "The Irish Times" stāstījusi, ka pamodusies, jo dzirdējusi meitenes kliedzienus. Kad viņa ieraudzījusi uguni, viņa izkļuvusi ārā. Kāds puisis izglābies, jo kaimiņi atnesuši kāpnes, bet kāda meitene izkļuvusi uz blakus esošās mājas jumta, no kurienes viņu nocēla ugunsdzēsēji.

Ugunsdzēsēji ar liesmām cīnījušies trīs stundas. Daļa no ēkas jumta ugunsgrēka laikā iebrukusi. "Mēs zinām, ka aizvadītajā naktī tika piedzīvots ļoti traģisks notikums. Šķiet, ka ēkā bija 10 cilvēki, un divi zaudēja dzīvības," sacījis Īrijas vēstnieks Beļģijā Īmons Makoda.

Pagaidām ugunsgrēka iemesli nav zināmi, ugunsdzēsēji sākuši notikuma vietas pārbaudi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!