Foto: DELFI
Vismaz 23 cilvēki gājuši bojā ugunsgrēkā, kas sestdien izcēlies Kilinto cietumā Etiopijā, atsaucoties uz valdības paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Saskaņā ar valdības sniegto informāciju 21 ieslodzītais miris nosmokot, savukārt divi citi nogalināti, kad mēģinājuši izbēgt. Bojāgājušo identitātes netiek atklātas.

Tiek ziņots, ka cietumā ieslodzīti cilvēki, kuri protestējuši pret valdību. Izskanējušas ziņas, ka ugunsnelaime aizsākta tīši – kā daļa no bēgšanas plāna – taču šīs ziņas nav oficiāli apstiprinātas.

Kilinto cietums sadalīts četrās zonās, un kopumā tajā ieslodzīti aptuveni 3000 cilvēku. 24 metrus garajā un 12 metrus platajā kamerā tiek turēti 90 līdz 130 ieslodzītie, medijam pastāstījis žurnālists Tesfalems Valdijs, kurš šajā cietumā bijis ieslodzīts aptuveni gadu.

Tieši uz šo cietumu visbiežāk tiek sūtīti politieslodzītie, tostarp dažādi blogeri, žurnālisti un aktīvisti. Politieslodzītie visbiežāk tiek ievietoti kamerās kopā ar cita veida noziegumus pastrādājušām personām.

Saskaņā ar Valdija stāstīto cietumā pasniegtais ēdiens ir ļoti zemas kvalitātes tādēļ ieslodzītie visbiežāk pārtiek no tā, ko viņiem atnes ģimenes locekļi. Tā kā kameras ir pārpildītas un cietumā ir zems medicīniskās aprūpes līmenis, ieslodzītie viegli var saķert dažādas infekciju slimības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!