Svētdien agri no rīta ugunsgrēkā kādā Maskavas striptīza klubā dzīvības zaudējuši desmit cilvēki, raksta "Associated Press". Tiek uzskatīts, ka ugunsgrēks izcēlies izklaides šova laikā.
Šis ir pēdējais veselā virknē nelaimes gadījumu, kas pēdējo divu nedēļu laikā piemeklējuši Krieviju. Atgādināsim, ka aviokatastrofā gāja bojā seši, ugunsgrēkā veco ļaužu pansionātā - 63 un ogļraktuvju sprādzienā – 108 cilvēki.

Aculiecinieki stāsta, ka ugunsgrēks sākās "uguns šova" laikā, kas ir daļa no naktskluba "911" izklaides programmas. Kādam no izklaidētājiem sāka degt tērps, un tas aizdedzināja netālu stāvošo trauku ar viegli uzliesmojošu šķidrumu, vēsta atbildīgās amatpersonas.

Milicija noskaidrojusi, ka visi bojā gājušie ir nosmakuši biezajos dūmos. Aptuveni 150 cilvēki tikuši evakuēti, četri no tiem nogādāti slimnīcā. Uzsākta izmeklēšana, un tās laikā tiks arī pārbaudīts, vai klubā bija ievēroti visi ugunsdrošības noteikumi.

Ugunsgrēks klubā kārtējo reizi norāda uz katastrofālo situāciju Krievijā – pagājuša gada laikā ugunsgrēkos valstī dzīvības zaudējuši 17 000 cilvēku, un galvenokārt tajā vainojama nepakļaušanās ugunsdzēsības prasībām, kā arī ēku nepiemērotība glābšanas darbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!