Foto: AP/Scanpix

Ugunsgrēkā naktsklubā Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē bojāgājušo skaits ir pieaudzis līdz 43 cilvēkiem, pēc tam, kad nelaimes dēļ šonedēļ krita Viktora Pontas valdība, svētdien pavēstīja slimnīcas amatpersona.

Bukarestes Floreaskas rajona slimnīcas plastiskās ķirurģijas nodaļa paziņoja, ka jaunākie upuri - jauna rumāņu sieviete un tūrists no Turcijas - nomiruši dienu pēc tam, kad vēl deviņi cilvēki mira no traumām, kuras guva ugunsgrēkā pirms nedēļas, tostarp divi cilvēki miruši pēc pārvešanas uz Nīderlandi.

Rumānijas plašsaziņas līdzekļi ir kritizējuši varas iestādes par to, ka daļa ievainoto laikus nav pārvietoti uz slimnīcām ārvalstīs, jo vietējām slimnīcām ir grūtības aprūpēt vairāk nekā 140 cilvēkus, kas guva traumas 30.oktobrī notikušajā traģēdijā.

Sestdien uz ārvalstīm ārstēties tika pārvesti 18 cilvēki - astoņi uz Beļģiju, astoņi uz Nīderlandi, bet divi uz Austriju. Vēl divi pacienti svētdien tiks nogādāti Lielbritānijā un Ungārijā, paziņoja Rumānijas aizsardzības ministrija.

Ārsti ir informējuši, ka apmēram simt ievainoto turpina ārstēšanos slimnīcā, bet 44 no viņiem veselības stāvoklis tiek vērtēts kā kritisks.

Jau ziņots, ka ugunsgrēks klubā "Colectiv" izcēlās 30.oktobrī apmēram vienpadsmitos vakarā, kad tur notika rumāņu smagā metāla grupas "Goodbye To Gravity" koncerts. Tā laikā izmantota pirotehnika, kas aizdedzinājusi kluba zāles griestus un griestu balstu, kurš bija klāts ar putuplastu. Lielākā daļa bojāgājušo ir gados jauni cilvēki, tostarp padsmitnieki.

Klubam nebija atļaujas rīkot koncertus vai izmantot pirotehniku, kas izraisīja ugunsgrēku. Saistībā ar ugunsgrēku Bukarestē trīs naktskluba vadības pārstāvji pirmdien aizturēti aizdomās par slepkavību.

Traģēdija izraisīja plašus protestus pret valdību, daudziem sakot, ka drošības standartu neievērošana klubā simbolizē Rumānijā plaši izplatīto korupciju.

Premjers Ponta trešdien paziņoja, ka atkāpjas no amata, jo esot pareizi, ka augstākās amatpersonas uzņemas atbildību.

Pontas atkāpšanās protestus gan nav apturējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!