Septiņi cilvēki gāja bojā un ap 130 tika ievainoti ugunsgrēkā, kas Jaungada svinību laikā izcēlās kafejnīcā Nīderlandes zvejas un tūrisma pilsētā Volendamā ziemeļos no Amsterdamas, ziņoja informācijas aģentūra ANP, atsaucoties uz mediķiem.
Bojā gājušo skaits var vēl pieaugt, jo 10 cilvēki cīnās par savu dzīvību. 30 cilvēku ir kritiskā stāvoklī ar trešās pakāpes apdegumiem uz visa ķermeņa un plaušu bojājumiem.

Lielākā daļa upuru bija jaunieši. Daudzi tika ievainoti, lecot pa trešajā stāvā esošās kafejnīcas "Het Hemeltje" ("Debestiņa") logiem, lai izglābtos no liesmām un smacējošajiem dūmiem.

Ugunsgrēks izcēlās pusstundu pēc pusnakts, aizdegoties Ziemassvētku rotājumiem, un strauji izplatījās pa visu kafejnīcu. Ugunsgrēks tika nodzēsts.

Volendamas mērs izskaidroja lielo ievainoto skaitu ar paniku un to, ka kafejnīca bija pārpildīta. Kafejnīca ir lielākā Volendamā un populāra jauniešu vidū.

Cietušie tika nogādāti uz slimnīcām stundas laikā pēc ugunsgrēka izcelšanās ar apmēram 100 ātrās palīdzības mašīnām. Daļa ievainoto tika aizvesti uz 15 kilometru attālās Amsterdamas Brīvās universitātes slimnīcu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!