Foto: AFP/Scanpix

Ugunsgrēkā, kurš otrdien vakarā izcēlies apģērbu fabrikā Pakistānas pilsētā Karāči, bojā gājuši vairāk nekā 240 cilvēki, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Bojāgājušo skaits, turpinoties glābšanas darbiem, nemitīgi tiek papildināts. Pēdējās ziņas liecina, ka ir bojā gājuši vismaz 246 cilvēki.

Daudz cilvēku guvuši ievainojumus lecot pa logiem no degošās ēkas. Telpās varētu atrasties vēl citu bojāgājušo ķermeņi, norādīja policija. Cīņā ar uguni iesaistītas 40 ugunsdzēsēju automašīnas un vēl trešdienas rītā ēka gruzdējusi, stāsta amatpersonas.

Ugunsgrēks izcēlies pēkšņi, stāsta aculiecinieki. "Tas bija šausmīgi, pēkšņi visu stāvu pārņēma liesmas un dūmi, bet karstums bija tik spēcīgs, ka mēs steidzāmies pie logiem, izlauzām tērauda restes, izsitām stiklu un lēcām ārā," aģentūrai "France Presse" slimnīcā pastāstījis Mohamads Salems. "Es nokritu uz zemes un tas bija ārkārtīgi sāpīgi, es redzēju daudz cilvēku lecam pa logiem un sāpēs kliedzot pēc palīdzības," savu stāstu turpina izdzīvojušais.

Ēkā nav bijušas avārijas izejas un cilvēki bijuši iesprostoti tajās, aģentūrai "France Presse" paziņojis kāds liecinieks.

Policija izmeklē, kāpēc sācies traģiskais ugunsgrēks. Bojāgājušo skaita ziņā šī varētu būt desmitgažu lielākā ugunsnelaime Karāči, norāda pilsētas ugunsdzēsēju priekšnieks Ehtešams Salims.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!