Ugunsgrēkā kādā dzīvojamā mājā vienā no Parīzes dienvidu priekšpilsētām gājuši bojā 12 un ievainoti vairāk nekā 30 cilvēki, ziņo Francijas ugunsdzēsības dienests. Līdz ar to nopietnajos ugunsgrēkos, kas pēdējā laikā izcēlušies Parīzē, ir gājuši bojā jau 30 cilvēki.

Liesmu dzēšanā piedalījās aptuveni 160 ugunsdzēsēji. Ugunsgrēks izcēlās kādas 18 stāvu dzīvojamās mājas vestibilā ap pulksten 1 naktī (pēc vietējā laika). Upuru lielākā daļa nosmaka dūmos. Ugunsgrēks tika ātri lokalizēts. Bojāgājušo vidū ir divi bērni. Vēl 35 cilvēki cietuši dūmos, 15 no viņiem atrodas smagā stāvoklī.

Izglābtie tika nogādāti vietējā sporta zālē, kur viņiem organizēts pagaidu patvērums.

Priekšpilsētas mērs teica, ka aculiecinieki redzējuši četrus jauniešus, kas aizdedzinājuši ēku, kurā ir vairāk nekā 100 dzīvokļu.

26.augustā vismaz 17 cilvēki, kuru vidū bija 14 bērni, gāja bojā ugunsgrēkā Parīzes dienvidaustrumos ēkā, kurā mitinājās lielākoties imigranti no Āfrikas. Incidentā guva ievainojumus 30 cilvēki.

30.augustā septiņi cilvēki zaudēja dzīvību citā ugunsgrēkā, kas izcēlās arī lielākoties afrikāņu apdzīvotā mājā.

Vēl 24 cilvēki, arī 12 bērni, gāja bojā aprīļa vidū ugunsgrēkā viesnīcā "Paris-Opera", kurā bija izvietoti lielākoties patvēruma meklētāji no Āfrikas.

Prezidents Žaks Širaks pieprasījis aktīvu rīcību ugunsdrošības jomā, lai nepieļautu šādu traģēdiju atkārtošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!