Foto: PantherMedia/Scanpix

Ceturtdien Nigērijas dienvidrietumos avarēja autocisterna ar benzīnu. Notikuma vietā saskrēja simtiem vietējo iedzīvotāju, kuri centās savākt izlijušo benzīnu, bet tam uzliesmojot, bojā gājuši vairāk nekā 100 no tiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Starp bojāgājušajiem ir daudz sievietes un bērnu, ziņo vietējā policija. Galīgais upuru skaits vēl nav zināms.

Notikuma vietā ir ieradusies policija un mediķi, bet simtiem interesentu vēro, kā glābēji cenšas palīdzēt izdzīvojušajiem. Benzīna vedējs ir pilnībā sadedzis un no tā palikusi pāri vien saliektu metālu kaudze, vēsta BBC.

Līdzīgas avārijas uz Nigērijas nedrošajiem un sliktā stāvoklī esošajiem ceļiem nav retums. Valsts dienvidrietumu rajonos valda nabadzība un vidējie ienākumi uz iedzīvotāju ir divi dolāri dienā. Tāpēc cilvēki bieži aplaupa avarējušās automašīnas, bet iegūto benzīnu pārdod melnajā tirgū, skaidro BBC.

Šoseju šajā ar naftu bagātajā apvidū remontē katru gadu, bet nauda tās modernizācijai regulāri tiek izzagta. Nigērija, kura ir Āfrikas lielākā naftas eksportētāja, cieš no plašas korupcijas un neefektīvas pārvaldes. Parasti dzīvē tiek realizēti tikai puse no visiem projektiem, kuriem piešķirta valsts nauda, vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!