Piektdienas vakarā Krievijas pilsētā Permā vienā no naktsklubiem izcēlās ugunsgrēks, kurā bojā gājuši vairāk nekā 100 cilvēki un vēl vairāk nekā 100 guvuši dažāda līmeņa apdegumus, ziņo Krievijas masu mediji.

Vietējas varas iestādes paziņojušas, ka bojā gājuši 109 cilvēki un vairāk nekā 100 guvuši apdegumus. 98 no mirušajiem bojā gājuši traģēdijas vietā, bet 11 cilvēkiem nāves iestājusies vēlāk slimnīcā.

Traģēdija notika naktsklubā "Hromaja lošadj" ("Klibais zirgs"), kas svinēja savu septiņu gadu dzimšanas dienu. Izsaukums uz Permas centrā esošo naktsklubu esot saņemts 01:08 pēc vietējā laika (22:08 pēc Latvijas laika). Kā norāda amatpersonas, traģēdija varēja būt vēl smagāka, ja klubs neatrastos pašā centrā 100 metru attālumā no ugunsdzēsēju depo.

Klubā pārsvarā atradušies kluba darbinieki, viņu radinieki, draugi un klubam pietuvinātas personas – kopumā pāri par 200 cilvēkiem. Svinētāji lietojuši arī pirotehniku, kas arī bijis par iemelsu ugunsgrēkam. Neuzmanīgas lietošanas dēļ no pirotehnikas dzirkstelēm ir aizdegušies no klūdziņām izveidotie iekaramie griesti, uguns uzreiz pārnesusies tālāk un dažu minūšu laikā pārņēmusi visu klubu.

Lielākā daļa cilvēku bojā gājuši nosmokot, kā arī daudzi vienkārši tika sabradāti, kad pūlis panikā metās ārā no telpām. Kā norādīja ugunsdzēsēji, telpas praktiski ir pilnībā izdegušas, jo telpas bijušas 500 m2, bet izdeguši ir 400 m2.

Saistībā ar traģēdiju aizturēti jau pieci cilvēki, pret kuriem tuvākajā laikā tiks celtas apsūdzības. Klubs pēdējā laikā bija saņēmis divus brīdinājumus no vietējām iestādēm par ugunsdrošības neievērošanu un pirmdien bija paredzēta kārtējā ugunsdrošības pārbaude.

Krievijā 7.decembrī ir izsludināta sēru diena, bet Permā sēras būs trīs dienas.

Līdzjūtību Krievijai sakarā ar traģēdiju jau pauduši vairāku valstu vadītāji, arī Latvijas prezidents Valdis Zatlers, Latvijas premjers Valdis Dombrovskis un Latvijas Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!