Foto: EPA/LETA
Krievija svētdien ziņoja par panākumiem mežu ugunsgrēku ierobežošanā ap tās galveno kodolpētījumu centru, taču, mainoties vēja virzienam, Maskavā atkal atgriezies smogs un deguma smaka.

Krieviju pārņēmis tās vēsturē vissmagākais karstuma vilnis, un ugunsdzēsēji jau dienām ilgi cenšas apdzēst simtiem mežu ugunsgrēku visā valstī, arī dabas rezervātā netālu no tās galvenā kodolpētījumu centra Sarovas pilsētā, Krievijas centrālajā daļā, kura joprojām ir slēgta ārvalstniekiem, tāpat kā padomju laikos.

Slepenais kodolpētījumu centrs atrodas uz divu apgabalu - Nižņijnovgorodas un Mordovijas - robežas, un Ārkārtas situāciju ministrija svētdien ziņoja, ka mežu ugunsgrēku skaits abos reģionos samazinājies.

Varas iestādēm iepriekšējā dienā izdevies samazināt savvaļas ugunsgrēku platību ap Maskavu par gandrīz 25 hektāriem, un kūdras purvi deg vairs tikai astoņu hektāru platībā, aģentūrai AFP teica Ārkārtas situāciju ministrijas pārstāve Jeļena Černova. Taču kodīgā smaka atgriezusies Maskavā, jo vējš, mainot virzienu, atpūtis smogu no līdzās esošajiem Rjazaņas un Vladimiras apgabaliem, kur deg trīs lieli kūdras purvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!