Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ugunsgrēks, kas pirms plānotās Irākas parlamenta vēlēšanu biļetenu pārskaitīšanas svētdien izcēlās valsts lielākajā vēlēšanu biļetenu noliktavā, izraisīts tīši, paziņojis Irākas iekšlietu ministrs Kasems al Aradži.

"Nav šaubu, ka tā bija tīša rīcība, un es personīgi sekoju izmeklēšanai," sacīja Aradži. Ugunsgrēks notika noliktavā Ar Rusafā vienā no lielākajiem Bagdādes austrumdaļas vēlēšanu apgabaliem, kurā savas balsis atdeva 60% no visiem Irākas galvaspilsētā nobalsojušajiem. Liesmu nodzēšanai bija vajadzīgas vairākas stundas.

Pagaidām nav precīzu ziņu par to, kādu kaitējumu liesmas nodarījušas urnām ar biļeteniem, taču, pēc amatpersonu teiktā, lielākā daļa urnu palikušas neskartas. Arī Irākas parlamenta spīkers Salims al Džaburi svētdien pauda pārliecību, ka ugunsgrēks izraisīts tīši, šādi cenšoties slēpt vēlēšanu falsifikācijas pēdas.

Oficiālie rezultāti, kas tika izziņoti pēc 12.maijā notikušajām vēlēšanām, liecina, ka tajās, daudziem par pārsteigumu, visvairāk vietu izcīnījusi ietekmīgā šiītu garīdznieka Moktadas as Sadra saraksta un komunistu alianse. Irākas parlaments 6.jūnijā nolēma, ka vēlēšanu rezultāti tiks pārskaitīti manuāli visos vēlēšanu iecirkņos. Tas nozīmē, ka kopumā tiks pārskaitīti vairāk nekā 11 miljoni biļetenu. Rezultātus nolemts pārskaitīt, reaģējot uz sūdzībām par pārkāpumiem balsošanas procesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!