Foto: AP/Scanpix/LETA

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Daņilovs iesaka Baltkrievijas diktatoram Aleksandram Lukašenko neklausīties "Putina vārdā nosauktā mauzoleja potenciālajos klientos", liecina amatpersonas ieraksts sociālajā tīklā "Twitter".

Daņilova reakcija ir atbilde uz Lukašenko draudiem, ka Ukraina tiks "pilnībā iznīcināta", ja "nepārtrauks karu".

Ierakstā Danilovs publicējis fotogrāfiju, kurā Lukašenko dēls Nikolajs kādā pasākumā redzams zilā uzvalkā stāvam blakus sievietei dzeltenā kleitā, kopā veidojot Ukrainas karoga krāsu salikumu.

"Bet Nikolajs Aleksandra dēls nepiekrīt tētim. Kas attiecas uz Ukrainas valstiskumu, viņš skaidri zina, kurai valstij ir nākotne! Padoms: ieklausieties labāk savos bērnos, nevis Putina vārdā nosauktā mauzoleja potenciālajos klientos un Krievijas neimpērijas apbedīšanas komandā," raksta amatpersona.


Ziņots, ka Lukašenko oficiālais "Telegram" kanāls "Pul Pervogo" ceturtdien publicēja video, kurā Lukašenko mediju pārstāvjiem stāsta, ka Ukraina tiks "pilnībā iznīcināta", ja neiesaistīsies sarunās.

Jāatzīmē, ka Baltkrievijas diktators ir iesaistīts Krievijas karā pret Ukrainu, jo ļāva izmantot Baltkrievijas teritoriju iebrukumam Ukrainā, no Baltkrievijas tiek palaistas raķetes un darbojas Krievijas aviācija.

Kā norāda vērotāji, pašlaik Baltkrievijas teritorijā notiek mobilizēto Krievijas karavīru apmācīšana un Krievijai ir nodota militārā tehnika no Baltkrievijas krājumiem.

Savukārt Baltkrievijas armija ir izvietota gar Ukrainas robežu, kā dēļ Ukrainai nākas paturēt savus spēkus arī Baltkrievijas pierobežā.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!