Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainas tiesa otrdien lēmusi arestēt Krievijas tankkuģi, kuru pagājušajā nedēļā aizturēja par Ukrainas karakuģa bloķēšanu Kerčas šaurumā pagājušā gada novembrī, vēsta “Reuters”.

Ukrainas galvenais militārais prokurors Anatolijs Matioss paziņojis, ka kuģis jau ir arestēts un tas bijis likumīgs solis.

Jau vēstīts, ka pagājušās nedēļas nogalē Ukrainas drošības dienests kopā ar Militāro prokuratūru aizturējis Krievijas tankkuģi. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā tika konstatēts, ka ar tiešu Krievijas Federācijas Federālā drošības dienesta augstākās vadības pavēli Krievijas FDD robežsargi veica bruņotu agresiju pret Ukrainas karakuģiem "Nikopole", "Berdjanska" un velkoni "Jani Kapu" Kerčas līcī, teikts "Facebook" publicētā UDD paziņojumā.

Krievijas robežsargi pretēji starptautiskajām jūras tiesībām nelikumīgi, ar ieroču pielietošanu un tankera "Neyma" palīdzību bloķēja Ukrainas kuģu virzību Kerčas šaurumā, norādīja UDD.

UDD 24. jūlijā Ukrainas ostā Izmailā aizturēja Krievijas tankkuģi "Nika Spirit", kas iepriekš bija zināms ar nosaukumu "Neyma". Izmeklētāji atsavināja dokumentus, kas atradās uz kuģa, un nopratināja apkalpes locekļus, tos pēcāk atbrīvojot.

Jau ziņots, ka 2018. gada 25. novembrī Krievijas kuģi Kerčas līcī sagūstīja divus Ukrainas karakuģus un velkoni, kuri brauca no Melnās jūras ostas Odesas uz Mariupoli Azovas jūrā.

Krievijas robežsargi sagūstīja 24 Ukrainas jūrniekus, kuri joprojām nav atbrīvoti un atrodas ieslodzījumā Krievijā. Maskava apvainoja Ukrainas kuģus nelikumīgā Krievijas robežas pārkāpšanā pie okupētās Krimas pussalas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!