Foto: EPA/LETA
Ģenerālprokuratūra uzlikusi arestu gan Jūlijas Timošenko īpašumiem, gan bijušā iekšlietu ministra Jurija Lucenko mantai.

Abi tiek apsūdzēti par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Prokuratūra neatklāj par kādu summu ir vērtējami Timošenko potenciāli atsavināmie īpašumi, bet Lucenko var nākties šķrties no naudas un mantas 1,7 miljonu grivnu (100 000 latu) apmērā.

Kā ziņots, bijušajai Ukrainas premjerministrei un Oranžās revolūcijas līderei  tiesā jāatbild uz   apsūdzībām par dabasgāzes piegāžu līguma noslēgšanu ar Krieviju, kas valdībai savulaik esot izmaksājis 1,5 miljardus grivnu (93 miljonus latu), apliecināja ekspremjeres preses pārstāve Natālija Lisova.

Timošenko tiek apsūdzēta, ka jaunais kontrakts, ko viņa parakstīja ar Krieviju pēc gāzes padeves pārtraukuma 2009.gada sākumā, valsts budžetam izmaksājis 1,5 miljardus grivnu. 

Ekspremjere šīs un citas viņai izvirzītās apsūdzības noraida, apgalvojot, ka tās nav nekas cits kā promaskaviskā prezidenta Viktora Janukoviča politiska atriebība.

Ukrainā jau divus gadus tiek izmeklētas Timošenko valdības un Krievijas gāzes monopoluzņēmuma attiecības.

Timošenko parakstīja vienošanos ar Krievijas premjerministru Vladimiru Putinu Maskavā, kad Krievijas uzņēmums "Gazprom" bija pārtraucis Ukrainai gāzes piegādes, jo Kijeva sākotnēji bija noraidījusi Maskavas pieprasīto paaugstināto cenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!