Foto: AP/Scanpix

Milicija ir pārņēmusi savā kontrolē padomes ēku Ukrainas pilsētā Mariupolē, ko pēdējā laikā kontrolēja separātisti, atsaucoties uz iekšlietu ministra Arsena Avakova paziņojumu, vēsta aģentūra UNIAN.

"Mērija ir atbrīvota normālam darbam," norāda ministrs. "Pašlaik sapieri pārbauda ēku, pilsētas padome tiek apsargāta. Mērs jau ir iekšā," paskaidroja Avakovs, piebilstot, ka pilsētā turpināsies situācijas normalizēšana.

Tikmēr prokrieviskie separātisti pirms tam bija paziņojuši, ka naktī ir atsituši nezināmu personu uzbrukumu ieņemtajai ēkai.

Savukārt Militāri politisko pētījumu centra vadītājs Dmitrijs Timčuks raksta, ka no pirmdienas Doņeckas apgabalā ir strauji sarucis Krievijas specvienību kaujinieku skaits. Pagaidām gan nav zināms, vai viņi devušies atpakaļ uz Krieviju, vai ir pārvietoti uz citiem reģioniem, viņš paskaidro.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau ziņoja, ka Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki šomēnes Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Ukrainas, Krievijas, Eiropas Savienības un ASV sarunās 17.aprīlī Ženēvā tika pieņemts komunikē par situācijas normalizāciju Ukrainā. Tajā iekļauta prasība par visu nelikumīgo grupējumu atbruņošanu un nelikumīgi ieņemto ēku atbrīvošanu. Austrumukrainas separātistu līderi atteikušies šīm prasībām pakļauties, pieprasot, lai vispirms atkāpjas Kijevas valdība.

Otrdien, kad Austrumukrainā tika atrasti divu līdz nāvei nomocītu cilvēku, arī vietējā "Batkivščinas" politiķa, līķi, Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs valsts austrumos licis atsākt pretterorisma operācijas aktīvu īstenošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!