Foto: AFP/Scanpix

Pretterorisma operācija Ukrainas austrumos ir atjaunota, uzrunājot Ukrainas iedzīvotājus televīzijā, paziņojis Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs un valsts prezidenta pienākumu izpildītājs Aleksandrs Turčinovs.

Viņš uzsver, ka personas, kas ķīlniekos saņēmušas visu Doņeckas reģionu, jau sen pārkāpušas cilvēciskuma robežu. Bruņoti cilvēki ieņem administratīvās ēkas, sagūsta Ukrainas pilsoņus un ārvalstu žurnālistus, spīdzina un nogalina Ukrainas patriotus, vēsta aģentūra UNIAN.

Izsverot reālos draudus un nepieciešamību aizstāvēt cilvēkus, Ukrainas valdība ir atsākusi pretterorisma operāciju, kuras mērķis ir terorisma draudu lokalizācija un miermīlīgo iedzīvotāju aizsardzība.

Turčinovs norādījis, ka Krievijas valdība atbalsta teroristus - prokrieviski noskaņotos separātistus Ukrainas austrumos.

"Krievijas federācija koordinē un atklāti atbalsta slepkavas - teroristus, kuri ar ieročiem rokās darbojas valsts austrumos," teica Turčinovs.

Iepriekš Ukrainas Aizsardzības ministrija pieņēmusi lēmumu pārtrakt specoperācijas valsts dienvidaustrumos. Šāds lēmums pieņemts pēkšņi Ukrainas pierobežā Krievijas sākto militāro mācību dēļ, ziņoja izdevums „Kyiv post”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!