Foto: AP/Scanpix

Doņeckas un Luhanskas apgabalos Ukrainā darbojas 15 – 20 tūkstoši prokrievisko kaujinieku, puse no tiem iebraukuši no Krievijas, atsaucoties uz Ukrainas Nacionālās drošības padomes sekretāru Andreju Parubiju, vēsta ziņu vietne "ZN.ua".

No kaimiņvalsts iebraukušie diversanti ir kaukāzieši un specvienību karavīri. Daļa vietējo kaujinieku mobilizēti ar varu, pirmdien preses konferencē paziņoja Parubijs.

Separātistu spēki ir ievērojami – daudzi karotāji ir ar kaujas pieredzi un bruņoti ar moderniem ieročiem, kādu nav pat Ukrainas spēku rīcībā, piebilda Parubijs.

Krievijas pierobežas rajonos ar Doņeckas un Luhanskas apgabaliem pašlaik atrodas 16 tūkstoši Krievijas karavīru, vēl 22 tūkstoši ir Krimā, bet aptuveni 3,5 tūkstoši Piedņestrā, noārda Parubijs.

Tikmēr sociālajos tīklos parādījušies video par Krievijas militārās tehnikas kolonnām, kas it kā novērotas Ukrainas pierobežā.


Vēstīts, ka Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Situācija ievērojami saasinājusies pēdējās nedēļās, mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki no Krievijas. Tāpat tiek uzskatīts, ka nemierus finansē un organizē Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!