Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 137 780 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 900 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24. februārī Krievija zaudējusi 3280 tankus, 6488 bruņutransportierus, 2287 lielgabalus, 465 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 234 zenītartilērijas iekārtas, 296 lidmašīnas, 286 helikopterus, 2007 bezpilota lidaparātus, 857 spārnotās raķetes, 5148 automobiļus un autocisternas, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 215 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Kā ziņots, no piektdienas uz sestdienu, saskaņā ar ģenerālštāba datiem, diennakts laikā iznīcināti 1140 iebrucēji.

ASV Baltā nama Nacionālās drošības padomes koordinators Džons Kērbijs iepriekš prognozēja, ka Krievija izmanto ziemu armijas personālsastāva papildināšanai un pārapbruņošanai, plānojot pavasarī atsākt uzbrukumu Ukrainā.

"Mēs redzam, ka krievi turpina veikt uzbrukuma darbības Donbasā. Kaujas ap Bahmutu vēl arvien ir nežēlīgas," sacīja Kērbijs.

Viņš pavēstīja par ASV prognozi, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins izmanto ziemas mēnešus, lai papildinātu bruņoto spēku rezerves un personālsastāvu, kā arī tos pārabruņotu, lai "pavasarī atsāktu uzbrukuma operācijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!