Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas armija ceturtdien paziņoja, ka valsts austrumos cīnoties ar vairāk nekā 30 000 kaujinieku, no kuriem aptuveni 10 000 ir Krievijas karavīri, kā arī algotņi, kas atceļojuši pat no Brazīlijas.

"Šodien Donbasa teritorijā karo 32 400 kaujinieku, no kuriem 6000 līdz 10 000 ir Krievijas bruņoto spēku karavīri. Visi pārējie ir algotņi un tā dēvēto nelikumīgo paramilitāro grupējumu dalībnieki," apstiprināja Ukrainas Bruņoto spēku pārstāvis Oleksandrs Rozmazņins.

Viņš norādīja, ka Ukrainas armija aizturējusi arī algotņus no Itālijas, Izraēlas, Serbijas, Spānijas un pat Brazīlijas.

Tomēr viņa nosauktie skaitļi, kas no Ukrainas ir līdz šim precīzākie, nav neatkarīgi pierādīti.

Kā pavēstīja Rozmaziņins, Krievija regulāri rotē savus karavīrus iekšā un ārā no Ukrainas, jo viņi "nevar izturēt psiholoģisko spiedienu - viņi nesaprot, par ko viņi cīnās".

Krievija vairākkārt noliegusi apgalvojumus, ka sniedz tiešu militāru palīdzību Austrumukrainā esošajiem kaujiniekiem, dažreiz pat apgalvojot, ka Krievijas karavīri Ukrainas austrumos ir brīvprātīgie, kas devušies brīvdienās.

Jaunākie ANO dati liecina, ka konflikts jau prasījis vairāk nekā 4300 cilvēku dzīvības, un kopš aprīļa atņēmis mājvietu aptuveni 930 000 cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!