Foto: Publicitātes attēli

Ukrainas valdība grasās iepirkt vairākus Eiropā ražotus helikopterus gan militāru, gan civilu uzdevumu veikšanai, atsaucoties uz Ukrainas medijiem, ziņo militārais portāls "Janes".

Valdība esot gatava parakstīt līgumu ar Eiropas koncernu "Airbus Helicopters" par kopumā 55 helikopteru iegādi. Tiekot apsvērta "H125", "H145" un "H225" modeļu pasūtīšana, kas pamatā nonākšot Ukrainas Nacionālās gvardes, valdības un dažādu tiesībsargājošo institūciju rīcībā.

Pagaidām netiekot izpausts ne konkrēts katra modeļa eksemplāru skaits, ko plānots iegādāties, ne iespējamā darījuma summa. Komentārus pagaidām sniegt atteicies arī ""Airbus Helicopters", pamatojot to ar politiku nekomentēt pārrunas ar klientiem.

Pirms 2014. gada, kad Krievijas armija okupēja un anektēja Krimu, kā arī iebruka Donbasa reģiona austrumos, Ukrainas Nacionālā gvarde bija pusmilitāra organizācija. Patlaban tā ir pakļauta Ukrainas Bruņoto spēku virspavēlniecībai un nacionālās gvardes rindās dien 46 000 cilvēku, turklāt tā ir bruņota ar līdzīgu ekipējumu, kāds ir armijas rīcībā.

Armijai joprojām ir liels skaits padomju laika helikopteru "Mil Mi-2", "Mil Mi-6", "Mil Mi-8", "Mil Mi-9", "Mil Mi-24" un "Mil Mi-26s", liecina "Janes" informācija. Neesot gan zināms, vai kādi no šiem helikopteriem ir nodoti arī nacionālās gvardes rīcībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!