Ugunsgrēka un eksploziju dēļ lielā munīcijas noliktavā Ukrainas Harkovas apgabalā ceturtdien evakuēti gandrīz 20 tūkstoši tuvējo iedzīvotāju, vēsta aģentūra UNIAN.

Tiek prognozēts, ka ugunsgrēks turpināsies septiņas dienas, ceturtdienas pēcpusdienā paziņoja Ukrainas premjerministrs Vladimirs Groismans.

Incidents noticis Ukrainā lielākajā munīcijas noliktavā Balakļijas pilsētā, kas atrodas uz dienvidaustrumiem no Harkovas. Ugunsgrēks militārajā objektā sācies diversijas dēļ, paziņoja galvenais militārais prokurors Anatolijs Matioss.

Arī Ukrainas Drošības dienests (UDD) notikušo kvalificē kā diversiju un ir sācis izmeklēšanu. Ugunsgrēks sācies pēc tam, kad uz noliktavas kaut ko nometis kāds bezpilota lidaparāts, atsaucoties uz aculiecinieku stāstīto, paziņoja UDD.

Nav fiksēts, ka ugunsgrēka un sprādzienu rezultātā kāds cilvēks būtu gājis bojā vai ievainots, paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs.

Piesardzības dēļ evakuēti iedzīvotāji no tuvākajiem ciemiem, kurus varētu sasniegt sprāgstošo lādiņu šķembas, aptuveni 10 kilometru rādiusā no noliktavas.

"Visi sprādzieni notiek arsenāla tehniskajā teritorijā. Taču ir novērojami atsevišķi gadījumi, kad atlido atlūzas," teikts Ārkārtas situāciju dienesta paziņojumā.

Ap sprādzienu vietu 50 kilometru rādiusā slēgta gaisa telpa visiem lidaparātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!