Foto: Батальён Кастуся Каліноўскага

Karā Ukrainā gājis bojā pret Krievijas okupantiem karojošā baltkrievu bataljona rotas komandieris Pāvels ar kaujas segvārdu Volats, vēsta aģentūra UNIAN.

"Šodien mūsu bataljonam ir smags zaudējums. Operācijā ukraiņu ciema atbrīvošanas no okupantiem laikā nāvējošu ievainojumu guva rotas komandieris, mūsu bataljona karavīrs Pāvels Volats. Viņu kritiskā stāvoklī mēģināja nogādāt slimnīcā, bet nepaspēja," teikts bataljona "Telegram" kanālā.

Viņš ir sestais baltkrievs, kurš gājis bojā karā pret Krievijas iebrucējiem Ukrainā, norāda UNIAN.

Kastusja Kaļinovska vārdā nosauktais baltkrievu brīvprātīgo bataljons cīņai pret Krievijas iebrucējiem Ukrainā tika izveidots pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma sākuma. 25. martā baltkrievu bataljons tika oficiāli iekļauts Ukrainas Bruņoto spēku sastāvā.

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko karā uzskatāms par Maskavas sabiedroto, jo Krievijas spēki uzbrukumam izmantoja arī Baltkrievijas teritoriju. No tiešas Baltkrievijas armijas iesaistīšanas karā Lukašenko gan ir izvairījies.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Tomēr līdz šim Krievijas spēki nav spējuši ieņemt ne galvaspilsētu Kijivu, ne kādu citu no lielākajām Ukrainas pilsētām.

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrāicjas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karadarbību Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!