Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas valsts bruņojuma koncerns "Ukroboronprom" sadarbībā ar ASV kompāniju "Aeroscraft" gatavojas Ukrainā sākt amerikāņu triecienšautenes M-16 ražošanu, vēsta aģentūra UNIAN.

"Mums ir pilotprojekts M-16 šautenes ražošanai Ukrainā. Ceru, ka ļoti īsā laikā mēs ķersimies pie tā praktiskās realizācijas. Tagad parakstām visus tam nepieciešamos dokumentus," otrdien preses konferencē paziņoja koncerna ģenerāldirektora vietnieks Sergejs Korobovs.

Preses konferences laikā "Aeroscraft" direktors Igors Pasternaks un "Ukroboronprom" parakstīja memorandu, kas paredz ASV valdības licences iesniegšanu strēlnieku ieroču ražošanai Ukrainā, raksta UNIAN.

Pirmajos etapos saražotie ieroči būšot paredzēti Ukrainas iekšējam tirgum.

Viens no pasaulē populārākajiem

M-16 ir triecienšautene, kas ASV armijas bruņojumā ir kopš pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem, kad ierocis izmantots Vjetnamas karā. Tā bāzes versijas kalibrs ir 5,56x45 mm un efektīvās šaušanas attālums 460 metri, liecina "Military-today.com" dati.

M-16 tika uzskatīta par vienu no labākajām triecienšautenēm pasaulē līdzās plaši sastopamajiem padomju Kalašņikova sistēmas ieročiem. Miljoniem M-16 eksemplāru saražoti un tiek izmantoti virknē pasaules valstu. ASV populāra ir M-16 civilā versija AR-15.

ASV armijā mūsdienās M-16 pārsvarā ir nomainījusi M-4 karabīne.

Foto: M-16 dažādās pasaules malās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!