Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ukrainas priekšlikumi sarunās par tās drošības garantijām paredz "nostiprinātas imunitātes" koncepciju, kas ļautu ātri mobilizēt līdz miljonam rezervistu militāru draudu gadījumā, intervijā Ukrainas telekanāliem paziņoja Ukrainas sarunu delegācijas vadītājs Dāvids Arahamija.

Viņš sacīja, ka Ukraina ir konsultējusies ar Izraēlas ekspertiem, kas pauduši uzskatu, ka Ukrainai "vispiemērotākā ir tā sauktās nostiprinātās imunitātes koncepcija".

Arahamija uzsvēra, ka Ukraina negrasās nekam uzbrukt, bet tai ir vajadzīga iespēja kvalitatīvi aizsargāt sevi, tāpēc ir vajadzīgs atbilstošs aizsardzības bruņojums.

"Bez tam, [vajadzīga arī] iespēja ļoti ātri mobilizēt rezervistus, kā tas panākts Šveicē un Izraēlā. Mums pašlaik ir visi priekšnosacījumi tam. Mums ir daudz teritoriālās aizsardzības, nacionālās pretošanās spēku."

"Un mēs to redzam tā, ka būs armija un būs, nosacīti, vēl miljons cilvēku, kas katru gadu vienu vai divas reizes iziet apmācību poligonos. Viņiem ir ieroči. Te ir jautājums diskusijai - vai viņiem ir tiesības glabāt šo ieroci mājās vai īpašā ieroču istabā netālu [no mājām]."

"Agresijas gadījumā mums [būs] vēl miljons jau apmācītu karavīru. Bet valdība netērēs līdzekļus viņu uzturēšanai katru mēnesi," sacīja Arahamija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!