Foto: AP/Scanpix/LETA
Ukrainas Ģenerālprokurora birojs identificējis 91 Krievijas karavīru, kas atbildīgi par kara noziegumiem Bučā.

"Okupācijas laikā Krievijas armija pastrādāja vairāk nekā 9000 kara noziegumu Kijivas apgabala Bučas rajonā un tika nogalināti vairāk nekā 1700 civiliedzīvotāju, tai skaitā aptuveni 700 Bučā," trešdien tviterī paziņoja Ukrainas Ģenerālprokurora birojs.

"Līdz šim identificēta 91 Krievijas militārpersona, kas iesaistīti šajos noziegumos. Tiek strādāts pie visu iesaistīto saukšanas pie atbildības," paziņoja birojs.

Ukrainas armija Bučā uzreiz pēc tās atbrīvošanas aprīlī atklāja vismaz 20 civiliedzīvotāju līķus, no kuriem vairākiem bija aiz muguras sasietas rokas.

Nedaudz vēlāk pilsētā tika atklāti masu kapi ar spīdzinātu vīriešu, sieviešu un bērnu līķiem.

"Spīdzināšana, slepkavība, seksuāla vardarbība. Tā ir "krievu pasaules" un Krievijas Federācijas režīma patiesā seja, kas balstīta uz pilnīgu necieņu pret cilvēktiesību principiem," norādīja Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins.

"Mēs paļaujamies uz jūsu atbalstu starptautiska tribunāla izveidē, lai sauktu pie atbildības Krievijas vadību. Taisnīgums kara upuriem ir taisnīgums pasaulei," ASV Pārstāvju palātas delegācijai sacīja Kostins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!