Foto: Twitter
Aizdomās par Krievijas opozīcijas līdera Borisa Ņemcova slepkavības organizēšanu turētais čečenu kaujinieks Ruslans Geremejevs, kas iepriekš tika manīts Mariupolē, ievainots un ievietots slimnīcā.

Lietotnē "Telegram" prokremliskajā kanālā "Operativnije svodki" publicēts video, kurā redzams, kā slimnīcā gultā gulošo Geremejevu apmeklē Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs un Krievijas Valsts domes deputāts Adams Delimhanovs.


Ukrainas Bruņoto spēku pulks "Azov", kas piedalās Mariupoles aizstāvēšanā, savā kanālā "Telegram" pavēstīja, ka Geremejevs Mariupolē guvis smagus savainojumus.

"Ceram, ka Geremejevs nomirs no gūtajiem savainojumiem un Ukrainas māja atjaunos taisnīgumu un atriebsies par Ņemcovu, ko nespēja izdarīt visi Krievijas patrioti un drošības struktūru pārstāvji," teikts paziņojumā, šādi atgādinot arī par nesen tīmeklī ievietota video motīvu, kurā čečenu kaujinieki Mariupolē redzami uzbrūkot saspridzinātai un apdegušai daudzstāvu mājai.

Krievijas izmeklētāju lietas materiālos Geremejevs kā iespējamais Ņemcova slepkavības pasūtītājs vai organizētājs nefigurē. Tika ziņots, ka izmeklētāji viņu mēģinājuši nopratināt, taču bez sekmēm, bet pēc tam viņš Krieviju esot pametis.

Ņemcova slepkavības lietā Geremejevam bija liecinieka statuss, un viņš tika izsludināts meklēšanā, taču viņš no izmeklētājiem slēpās un nekādas liecības nesniedza.

Ņemcovs tika nošauts 2015.gada 27.februārī Maskavas centrā, netālu no Kremļa. Pēc dažām nedēļām tika aizturēti pieci čečeni, kas tika apsūdzēti Ņemcova slepkavībā.

Tomēr Ņemcova tuvinieki un opozīcija apgalvo, ka slepkavības plānotāji nav atrasti, norādot, ka ar to ir tieši saistīts Čečenijas līderis Kadirovs, kas, iespējams, rīkojies saskaņā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!