Foto: AP/Scanpix



Ukraina ir gatava ļaunākajam scenārijam – atklātam karam ar Krieviju, atsaucoties uz Ukrainas prezidenta Petro Porošenko vācu laikrakstam "Bild" teikto, svētdien vēsta ārvalstu mediji.

Viņš paziņojis, ka Ukraina gatavojas atklātam karam un valsts armija ir daudz labākā stāvoklī, nekā vēl pirms pieciem mēnešiem, atgādinot, ka tā saņem starptautiskās sabiedrības atbalstu.  

Porošenko akcentējis, ka Ukraina šobrīd neko nevēlas tik ļoti, kā mieru, taču diemžēl šobrīd ir spiesta apdomāt arī vissliktākos scenārijus.

Ukrainas Nacionālas drošības un aizsardzības padome svētdien publiskojusi datus par to, ka prokrieviskie kaujinieki un Krievijas karavīri gatavojas uzbrukumam, vēsta aģentūra UNIAN.

Aģentūra „Reuters" vēsta, ka Porošenko svētdien apvainojis Kremli iepriekš panākto vienošanos neievērošanā iepriekš doto solījumu pārkāpšanā. 

Konflikts Ukrainā aizsākās februārī, kad Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!