Ukrainā Krievija zaudējusi savu modernāko un mazos daudzumos saražoto tanku T-90M "Proriv-3", liecina mediju un sociālo tīklu publikācijas.

Trešdien, 4. maijā, par to tviterī paziņoja medija "The Kyiv Independent" žurnālists Iļja Ponomarenko, publicējot attēlu ar tanka vraku Harkivas apgabalā. "Kurš gan varēja paredzēt, ka pirmais Krievijas T-90M tiks nomedīts dažas dienas pēc tā izdaudzinātās nosūtīšanas uz Ukrainu," raksta reportieris.

Jāatzīmē, ka nesen par okupanta tanka T-90 iznīcināšanu Harkivas apgabalā ziņoja Ukrainas armijas Ģenerālštābs, taču, šajā paziņojumā nebija minēts, ka tā būtu jaunākā modifikācija. Vecākas T-90 modifikācijas (T-90A) Ukrainā iznīcinātas jau iepriekš.

Lai gan Krievija plaši ir reklamējusi savu jaunās paaudzes tanku T-14 "Armata", nekas neliecina, ka tas jau būtu kaujasspējīgs un ieviests bruņojumā, līdz ar to T-90M uzskatāms par modernāko dienestā esošo Krievijas tanku. T-90M "Proriv"-3" ir bāzes modeļa T-90 jaunākā uzlabotā versija.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka līdz šim T-90M tankus saņēmusi 1. tanku armijas 2. Tamaņas motostrēlnieku divīzija un 27. motostrēlnieku brigāde. Dati par bruņojumā nonākušo T-90M daudzumu atšķiras.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!