Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ukrainas robežsardze ceturtdien kļūdas dēļ Kijevas lidostā īslaicīgi aizturējusi pazīstamo televīzijas žurnālistu Jevgēņiju Kiseļovu, kurš pēc apstākļu noskaidrošanas ielaists valstī.

Kā paziņoja robežsardzes dienesta vadītāja palīgs Sergejs Astahovs, robežsargi nav ielaiduši valstī Kiseļovu un izsnieguši viņam rīkojumu par deportāciju, jo attiecīgs rīkojums izdots cilvēkam ar tādu pašu vārdu, uzvārdu un tēvvārdu.

Pēc kļūdas noskaidrošanas Kiseļovs ielaists valstī.

Pēc ziņu izskanēšanas par Kiseļova neielaišanu tīmekļa medijos un sociālajos tīklos sāka plaši izplatīties spekulācijas, ka viņš sajaukts ar Kremļa propagandistu Dmitriju Kiseļovu, kuram tiešām liegta iebraukšana Ukrainā. Šādu iespēju sākotnēji pieļāva arī Ukrainā strādājošais žurnālists.

Ceturtdienas vakarā Kiseļovs paziņoja, ka Ukrainas Drošības dienesta (UDD) priekšnieks Valentīns Naļivaičenko viņam piezvanījis un atvainojies par "tehnisku pārpratumu" uz robežas.

"Pret robežsardzes dienestu man pretenziju nav - viņi uzvedās ļoti korekti. Viņi norādīja, ka pilda kādas vārdā nenosauktas Ukrainas valsts iestādes rīkojumu vairs neielaist valstī Jevgēņiju Kiseļovu," paziņoja žurnālists.

Viņš norādīja, ka šobrīd nav zināma tā iestāde, kas izdevusi šo rīkojumu. Viņš noraidīja iespēju, ka viņu varētu būt sajaukuši ar Krievijas žurnālistu Dmitriju Kiseļovu.

"Vienīgais, ko es varu teikt - man personīgi piezvanīja UDD vadītājs Valentīns Naļivaičenko un atvainojās. Viņš sacīja, ka tas bija pārpratums, tehnisks jautājums, ka mani sajauca ar citu Jevgēņiju Kiseļovu. Visādi gadās," sacīja žurnālists.

Jevgēņijs Kiseļovs savulaik bija Krievijas telekanāla NTV ģenerāldirektors, taču atstāja telekanālu pēc tā nonākšanas Kremļa kontrolē. Pirms vairākiem gadiem viņš pārcēlās uz Ukrainu, kur strādājis dažādos televīzijas projektos, bet šobrīd telekanālā "Inter" vada programmu "Melnais spogulis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!