Foto: AFP/Scanpix/LETA

Kopš kara sākuma Krievijas karaspēka uzbrukumos Ukrainā nogalināti vismaz 176 bērni un vēl vairāk nekā 324 guvuši dažādus ievainojumus, sestdien paziņojusi Ukrainas ģenerālprokuratūra.

Krievijas karavīru darbības rezultātā Doneckas apgabalā nogalināti un ievainoti 102 bērni, Kijivas apgabalā 91, Harkivas apgabalā 76, Černihivas apgabalā 50, Mikolajivas apgabalā 40, Luhanskas apgabalā 35, Hersonas apgabalā 29, Zaporižjas apgabalā 22, Kijivas pilsētā un Sumu apgabalā katrā pa 16 un Žitomiras apgabalā 15.

Ukrainas varasiestādes informē, ka bombardēšanā un apšaudēs nodarīti postījumi 928 mācību iestādēm, no kurām 84 ir pilnībā sagrautas.

Ukrainas Ģenerālprokuratūra norāda, ka šie dati nav galīgi, jo, turpinoties apšaudēm, nav iespējams pārbaudīt visu valsts teritoriju, jo īpaši pagaidu okupētajās vietās, sevišķi Mariupolē un vairākās Kijivas, Černihivas un Luhanskas apgabalu teritorijās.

Saskaņā ar aptuvenām varasiestāžu aplēsēm saskaņā ar stāvokli uz 27.martu tikai ielenktajā Mariupolē Krievijas karaspēka agresijas rezultātā bija nogalināti aptuveni 5000 cilvēku, tajā skaitā aptuveni 210 bērni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!