Foto: Sputnik/Scanpix

Ukrainas prezidents Petro Porošenko devis rīkojumu ārlietu ministram Pavlam Klimkinam informēt Krieviju, ka 18. septembra Krievijas Valsts domes vēlēšanu rīkošana Ukrainas teritorijā nav iespējama, vēsta "Current Time".

Par to paziņojis prezidenta preses sekretārs Svjatoslavs Cegolko. Citus gadus Krievijā notiekošo vēlēšanu iecirkņi parasti atradās Kijevā, Odesā, Ļvivā un Harkovā, norāda medijs.

Krievijas Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvis Vasilijs Lihačevs skaidro, ka šāda Kijevas nostāja rada nopietnus šķēršļus publisku vēlēšanu norisei – Krievijas vēstniecībā Kijevā un konsulātos Odesā, Harkovā un Ļvivā šādā gadījumā nobalsošanu atļauts rīkot vien diplomātiskajam un administratīvajam personālam.

Krievijas diplomātiskās misijas ārvalstīs gatavojās atvērt 363 iecirkņus 145 valstīs.

Ukrainā pašlaik atrodas aptuveni 80 tūkstoši vēlētāju ar Krievijas pasēm, lēš Lihačevs. 2011. gadā to bija 100 tūkstoši. Saskaņā ar Krievijas Ārlietu ministrijas jūlija datiem ārvalstīs atrodas 1,8 miljoni vēlētāju.

Kijevas un Maskavas attiecības ir iedragājusi Krievijas agresija – Krimas pussalas okupācija un Kremļa izraisītais karš Ukrainas austrumos.

Krievijā 18. septembrī tiks vēlēta Valsts dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!