ASV paziņojusi par tirdzniecības sankcijām pret Ukrainu, kas, pēc ASV pārstāvju uzskatiem, neveic pietiekamus pasākumus cīņā pret pirātisko video un audio produkciju.
Aģentūra "Bloombergs" informē, ka autortiesību īpašnieku zaudējumi nelikumīgi pavairoto kompaktdisku un kasešu dēļ ir vairāk nekā 200 miljoni ASV dolāru gadā, turklāt ASV uzskata Ukrainu par lielāko nelegālo kompaktdisku un kasešu ražotāju centrālajā un austrumu Eiropā.

Ukrainai tiks liegtas iespējas bez nodevas ievest ASV vairākas preces. Šādus pasākumus ASV īsteno pret nabadzīgākajām pasaules valstīm.

Turklāt paziņots par to, ka tiks palielināta nodeva vairākām precēm, kas ASV tiek ievestas no Ukrainas, tajā skaitā metāla produkcijai un apģērbam, aptuveni 200 miljonu dolāru apjomā gadā.

ASV pārstāvji uzskata, ka pēc šo pasākumu īstenošanas Kijeva būs spiesta veikt solītos pasākumus cīņā pret pirātiskās produkcijas ražotājiem.

Pēc ASV ekspertu rīcībā esošajām ziņām, Ukrainā strādā vismaz piecas pirātiskās rūpnīcas, kurās nelikumīgi tiek ražoti 70 miljoni pirātisko kompaktdisku, kā arī, pārkāpjot autortiesības, tiek izplatītas videokasetes un programnodrošinājums. 89 procenti programnodrošinājuma Ukrainā ir nelegālā produkcija.

Plānots, ka pasākumu ieviešanai pret Ukrainu būs nepieciešami vairāki mēneši.

Iepriekš par lielāko nelegālās produkcijas ražotāju Eiropā tika uzskatīta Bulgārija, taču vietējās varas iestādes ASV spiediena ietekmē slēdza nelikumīgos uzņēmumus.

Ukrainas eksporta piegāžu kopējais apjoms uz ASV ir 800 miljoni ASV dolāru gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!