Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas diplomāti lūguši Polijai, Latvijai, Lietuvai un Igaunijai pilnībā slēgt sauszemes robežu ar Krieviju un Baltkrieviju, atsaucoties uz Ukrainas vēstnieku Polijā Andreju Deščicu, ziņo aģentūra "Ukrinform".

Vēstnieks medijam stāsta, ka ar Polijas valdību notiek sarunas par pilnīgu Baltkrievijas robežas slēgšanu arī tādā gadījumā, ja šāds lēmums netiks pieņemts Eiropas Savienības (ES) līmenī.

Tādas pašas sarunas par Krievijas un Baltkrievijas robežu slēgšanu ukraiņu diplomāti veicot arī ar Latviju, Lietuvu un Igauniju, papildina Deščica.

"Mēs vērsāmies arī pie šīm valstīm, lai tās vienlaicīgi slēgtu savu robežu ar Baltkrieviju un Krieviju. Ja tāds lēmums tiks pieņemts, es domāju, nevajadzēs gaidīt Eiropas Savienības lēmumu – pilnībā bloķēsim jebkuras piegādes Krievijai," aģentūra citē vēstnieku.

25. martā Ukrainas Infrastruktūras ministrija Eiropas Komisijai adresētā vēstulē rosinājusi pilnībā slēgt transporta satiksmi ar Krieviju un Baltkrieviju, atgādina "Ukrinform".

Krievija 24. februārī sāka pilna mēroga militāru uzbrukumu Ukrainai, brutāli iznīcinot ukraiņu pilsētas un infrastruktūra. Eiropas Savienība, Lielbritānija, ASV un citas Rietumu valstis kopš iebrukuma sākuma pret Krieviju ir vērsušas nepieredzēti plašas un spēcīgas sankcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!