Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņojis, ka plāno izveidot 30 kilometrus platu demilitarizētu zonu Luhanskas apgabalā.

Izveidot buferzonu, par kuru vienošanās karojošo pušu starpā tika panākta ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) starpniecību, nozīmēs atbrīvot reģionu no visiem tankiem un artilērijas. Šī soļa mērķis ir izbeigt nepārtrauktās apšaudes.

Porošenko trešdienas vakarā tviterī apstiprināja, ka tiks veidota demilitarizētā zona: "Norīkoju kontakta grupai parakstīt vienošanos par buferzonu, lai nodrošinātu, ka kaujinieki nespēj apšaudīt Donbasa mierīgos iedzīvotājus!"

Vācijas valdība apsveikusi šo soli. Ja vienošanās tiks īstenota, tas "būs liels solis virzienā uz atjaunotu un ilgtspējīgu ugunspārtraukšanu", atzina Vācijas Ārlietu ministrijas pārstāvis.

Arī prokrieviskie kaujinieki Doņeckā apgalvo, ka ieroči, kas nepārsniedz 100 milimetru kalibru, esot atvilkti trīs kilometru attālumā no frontes.

Par spīti cerībām uz buferzonu, apšaudes Donbasā turpinās.

Ukrainas armija paziņojusi, ka prokrieviskie kaujinieki ieņēmuši vairākas militārās pozīcijas, izmantojot tankus un granātas, ko teroristi noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!