Ukrainas Iekšlietu ministrijas slimnīcā miris milicijas ģenerālis Eduards Fere, viens no galvenajiem lieciniekiem žurnālista Georgija Gongadzes slepkavības lietā, kurā figurēja arī bijušā prezidenta Leonīda Kučmas vārds, vēstī interneta medijs "Ukrainskaja Pravda".

Jau kopš 2003. gada Fere atradās komā, tomēr netiek izpausts, kas to izraisījis. Izmeklētājiem viņu nopratināt nav izdevies. Izmeklētāji uzskata, ka Fere bijis tuvās attiecībās ar galveno Gongadzes slepkavības lietā apsūdzēto - Iekšlietu ministrijas Ārējās novērošanas departamenta bijušo vadītāju Alekseju Pukaču.

Interneta medija "Ukrainskaja Pravda" galvenais redaktors Gongadze pazuda 2000. gada septembrī. Pēc mēneša mežā pie Kijevas tika atrasts viņa līķis, Gongadzem bija nocirsta galva.

Drīz pēc tam parādījās audioieraksts, no kura varēja secināt, ka par nepieciešamību likvidēt Gongadzi runājis toreizējais prezidents Kučma. Tomēr eksperti ieraksta autentiskumu neapstiprināja.

2005. gadā uz nopratināšanu Gongadzes lietā tika izsaukts iekšlietu ministrs Jurijs Kravčenko. Dienā, kad ministram vajadzēja ierasties uz nopratināšanu, viņu atrada mirušu. Eksperti to uzskatīja par pašnāvību.

Viņa kabatā atrada zīmīti - "Mani mīļie! Es ne pie kā neesmu vainīgs. Piedodiet man. Es kļuvu par prezidenta Kučmas un viņa tuvāko aprindu politisko intrigu upuri. No jums aizeju ar tīru sirdsapziņu. Ardievu!"

Par vainīgiem Gongadzes slepkavībā 2008. gadā tika atzīti Iekšlietu ministrijas Ārējās novērošanas departamenta trīs bijušie darbinieki. Tiesa viņiem piesprieda 12-13 gadus ilgus cietumsodus.

Kā uzskata izmeklētāji, slepkavību organizējis Pukačs. Likumsargiem viņu joprojām nav izdevies notvert.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!