Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Ukrainas teritorijā no Krievijas mēģinājusi ielauzties militārās tehnikas kolonna, kas sastāvējusi no 100 transportlīdzekļiem, atsaucoties uz Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes centru, vēsta aģentūra UNIAN.

"Aptuveni vienos naktī bruņoto spēku izlūki pamanīja milzīgu tehnikas kolonnu, kas sastāvēja no aptuveni 100 bruņumašīnām un automašīnām. Informācija tika nekavējoties nodota prettrerorisma operācija štābam," preses konferencē paziņoja Nacionālās drošības un aizsardzības padomes preses pārstāvis Andrijs Lisenko.

Ukrainas spēki uzreiz pēc informācijas saņemšanas pa kolonnu atklājuši artilērijas uguni. Kaujinieku zaudējumi tiekot precizēti.

Savu manevru piesegšanai kaujinieki no artilērijas apšaudījuši Ukrainas spēku pozīcijas, papildina Lisenko. "Pateicoties manevrēšanai un prasmīgai tehnisko aizsardzības līdzekļu pielietošanai, Ukrainas karavīriem izdevās izvairīties no zaudējumiem," informē runasvīrs.

Medijā nav precizēts, vai iebrucējus izdevies pilnībā apturēt un vai svētdien no rīta Luhanskā nofilmētā militārā tehnika ir no tās pašas kolonnas.

Pierobežas iedzīvotāji jau iepriekš ziņojuši, ka no Krievijas Ukrainā regulāri iebrauc bruņutehnikas kolonnas. Sestdien no Suhodiļskas saņemta informācija par garu kara tehnikas kolonnu ar Krievijas karogiem.

Vēstīts, ka sestdien sīvas sadursmes notika Luhanskas apgabalā netālu no Ukrainas robežas ar Krieviju. Sadursmes notiek pie Zeļenopoles, kur Ukrainas spēkus no Krievijas robežas puses piektdien un sestdien apšaudīja ar artilērijas iekārtām "Grad".

Piektdien "Grad" apšaudē Luhanskas apgabalā gājuši bojā 19, bet ievainoti 93 karavīri.

Ukrainas spēki cenšas noslēgt separātistiem ļoti svarīgu robežas posmu, pār kuru kaujinieki no Krievijas ieved tehniku un ieročus, skaidroja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes informācijas centra vadītājs Andrijs Lisenko.

Savukārt sestdien vakarā Ukrainas Nacionālā drošības un aizsardzības padome paziņoja, ka valsts teritorijā ienākuši un izveidojuši slēpni Krievijas karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!