Foto: EPA/LETA
Ukrainas prokurori veiks izmeklēšanu pret ekspremjeri Jūliju Timošenko par viņas iespējamu līdzdalību parlamenta deputāta pasūtījuma slepkavībā, vēstīja ziņu aģentūra UNIAN, atsaucoties uz ģenerālprokurora vietnieku Renatu Kuzminu.

Timošenko preses sekretāre Natālija Ļisova raksturoja apgalvojumus par Timošenko saistību ar šo slepkavību kā absurdu. "Valdības vēlme atbrīvoties no politiskās opozīcijas ir pārsniegusi visas robežas," sacīja Ļisova.

Izmeklēšana tiks veikta par parlamenta deputāta Jevgeņija Šcerbana pasūtījuma slepkavību, kurš 1996.gadā tika nošauts lidostā.

Prokuratūrai ir pierādījumi, ka Timošenko un toreizējais premjerministrs Pāvels Lazarenko var būt iesaistīti šajā slepkavībā, sacīja Kuzmins. Lazarenko izcieš sodu ASV par krāpšanu un naudas atmazgāšanu, bet Timošenko 11.oktobrī tika piespriests septiņu gadu cietumsods par amata pilnvaru pārsniegšanu saistībā ar gāzes piegāžu līgumu parakstīšanu starp Ukrainu un Krieviju. Timošenko ir pārsūdzējusi viņai piespriesto sodu.

"Mums ir ASV nopratināta liecinieka sniegtas liecības kopija, kurā šis liecinieks skaidri apgalvo, ka par Ščerbana slepkavību tika samaksāts no Lazarenko un Timošenko kontiem. Mums ir šie dokumenti, un mēs gribam tos pārbaudīt," sacīja Kuzmins.

Ukrainas mediji ir citējuši Lazarenko pārstāvju teikto, ka viņš noliedz jebkādu līdzdalību šajā slepkavībā.

Timošenko ir noraidījusi visas apsūdzības pret viņu un paziņojusi, ka tās ir daļa no pašreizējā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča politiskas atriebības.

Deviņdesmitajos gados, Lazarenko valdības laikā darbojoties dabasgāzes importa nozarē, Timošenko kļuva par vienu no Ukrainas turīgākajiem oligarhiem. Deviņdesmito gadu otrajā pusē viņa sāka darboties politikā un Lazarenko vadītajā partijā "Gromada".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!