Foto: Reuters/Scanpix

Pagājušā gada vasarā virs Ukrainas austrumiem notriektās Malaizijas pasažieru lidmašīnas "Boeing 777" fragments kļūs par eksponātu "Kaujas brālības" muzejā Krievijas pilsētā Jeiskā, vēstīts radiostacijas "Eho Moskvi" interneta vietnē.

Reisa MH17 lidaparāta fragmentu Jeiskas muzejam nodevuši Ukrainas Doņeckas apgabala iedzīvotāji "pateicībā par palīdzību", radiostacijai "Eho Moskvi" pastāstīja muzeja pārstāvis Finats Šaihuļins.

Notriektās lidmašīnas fragments pieņemts arī kā apstiprinājums tam, ka prokrieviskie kaujinieki nav vainojami lidmašīnas notriekšanā, papildina Šaihuļins.

Par pirmā MH17  fragmenta nonākšanu Krasnodaras apgabala Jeiskā 2. aprīlī ziņojusi vietējā avīzē "Sovet Priazovja". Lidmašīnas atlūzu uzdāvinājuši netālu no Torezas esošās Rozsipnes ciema iedzīvotāji, pateicībā par Krievijas humāno palīdzību.

Vēstīts, ka 2014. gada 17. jūlijā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolētās Ukrainas teritorijas tika notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna ar 298 cilvēkiem uz klāja. Lidmašīna nokrita netālu no Torezas.

Ukraina un tās Rietumu sabiedrotie notikušajā vaino kaujiniekus, kuri lidaparātu notriekuši ar Krievijas piegādātu "Buk" sistēmas raķeti. Tikmēr Maskava un tās atbalstītie kaujinieki savu atbildību noliedz.

Pēc katastrofas tika ziņots, ka lidmašīnas avārijas vietā notiek marodierisms. Tāpat prokrieviskie kaujinieki nav ļāvuši ārzemju izmeklētājiem pilnīgu un neierobežotu pieeju lidmašīnas atlūzām. Katastrofas izmeklēšana joprojām turpinās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!